Világról szóló élmények - ahol az út a cél

Londoni szállás olcsón - év eleji akciós ajánlatok

2019. január 08. - Legjobb Áron

 

Amikor az ember talál egy nagyon kedvező repülőjegy ajánlatot (mondjuk 3500-5000 forintért egy irányba), akkor a következő kérdés az, hogy tud-e hasonló kedvező áron szállást is találni, hogy akár egy többnapos városnézést is össze tudjon rakni tíz- és húszezer forint közötti összegből.

 

Európa legtöbb városában nem reménytelen kedvező áron szállást találni, főleg akkor, ha nem főszezonba utazunk. De vannak legendásan drága metropoliszok, ahol ráadásul az sem mindegy, hogy milyen messze lakik az ember a belvárostól, mert az utazás ideje és díja jelentősen befolyásolhatja a kiválasztott szállás használati értékét. Ilyen például London, amely eléggé nagy ahhoz, hogy az ember a városközpontban akarjon lakni, ahol viszont jellemzően igen sokba kerül egy éjszákára egy szállodai szoba. (Nekem volt már olyan szállásom Londonban, amelyik metróval is fél óra volt a központtól és ilyenkor nincs az, hogy napközben "hazaszalad" az ember pihenni egyet, majd visszamegy folytatni a városnézést.)

london_htl.jpg                                                                                  London Central City Road (kép forrása: www.travelodge.co.uk)


És mindig jó, ha talál az ember egy bevált partnert, akinek a fontosabb városokban van szállodája. Angliában ez a partner lehet a Travelodge, mely cég egészen komoly kínálattal rendelkezik az Egyesült Királyságban. És ha meg van a megfelelő partner, akkor pedig érdemes figyelnünk az akcióikat. A Travelodge most például március végéig ad 40% kedvezményt egyes szállodáiban - összesen 11 szálláshelyen, közük 3 londoniban - a pénteki illetve a vasárnapi foglalásokra. Beletartozik az akciós csomagba a London Central City Road elnevezésű szállodájuk is, amelyik a Liverpool vasútállomáshoz közel található, azaz kifejezetten jó helyszín egy londoni programhoz és most olyan árakkal csábít, amelyeknek nem lehet ellenállni. Január végén például található 25 fontos szobaár - 2 főre, egy éjszakára -, amelyből még lejön az extra 40% kedvezmény, így mindössze 15 fontot (kb. 5400 forintot) fizet a szerencsés vásárló!

lond_hot.png                                                                                   London Central City Road (kép forrása: www.travelodge.co.uk)


Számomra az a taktika vált be, hogy minden alkalommal igyekszem a lehető legtöbb forrásból leellenőrizni az elérhető árakat. Hotelfoglaló oldalakról és közvetlenül a szállodáknál is. És ha engedi a rendszer, akkor úgy foglalok, hogy a lehető legkésőbbi időpontig legyen lemondható a foglalás, ami nemcsak akkor jó, ha elmarad valamiért az utazás, hanem azért is, mert a legtöbb esetben mindig akad egy jobb lehetőség, ha van pár hét a foglalás és az utazás között. (Lemondási lehetőség nélkül csak akkor foglalok, ha annyira kedvező az éppen aktuális ár, hogy érdemes még ezzel a megkötéssel is bevállalni.) Nálam például az is befolyásolhatja a szálloda kiválasztását, ha elkészültem a tervvel, hogy mit és mikor nézek meg az adott helyen. Ha ennek eredményeként az jön ki, hogy a választott szállás nem illik bele a városnézés útvonalába, akkor igyekszem másikat keresni (mert az idő is pénz, ami külföldön nagyon is sokat érhet, ha értékes időt veszítünk azzal, hogy elmegyünk a szállásunkra és vissza).

Az alap az, hogy mindig legyen egy foglalás, ami biztos, de időnkét érdemes ellenőrizni az aktuális lehetőségeket, mert nem kizárt, hogy elcsípünk egy nagyon jó ajánlatot éppen. Szóval érdemes egy kicsit mindig keresgélni minden utazás, minden úti cél alkalmával az elérhető ajánlatok között, mert néha nagyon meglepő árakat is lehet találni és nem is biztos, hogy ott, ahol gondolnánk.


A Travelodge jelenlegi akciós árai itt találhatóak meg 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrolszoloelmenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr5614547774