Világról szóló élmények - ahol az út a cél

Világról szóló élmények - ahol az út a cél

Jön az Emirates kistestvére - Budapestre indít járatot a Flydubai

2018. december 18. - Legjobb Áron

 

Nem is olyan régen, egy krakkói útajánlóban hívtam fel a figyelmet arra, hogy a lengyel város repülőteréről van járata a Flydubai-nak az emírségekbe. Akkor meglepődve láttam, hogy szinte az összes repülőtérre repülnek ebben a térségben, csak Budapestre nem. És ebben nem az a logika, hogy ahová az Emirates közlekedik, oda ők nem, mert például Prágába és Bécsbe is mind a két cégnek van saját járata. De most már Budapest sem kivétel, mert 2019. június 27-től a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren is napi vendég lesz a Flydubai Boeing 737-ese.

 

Frissítés: időközben halasztásra került a járat beindítása a Boeing 737 MAX típus repülési tilalma miatt, mely érinti a Flydubai-t is. 


boeing_737-800_flydubai_prg.jpg

Fotó: www.wikipedia.com

 

A két cég nem ugyanabban a kategóriába versenyez az utasokért, így a Flydubai megérkezése nem jelenti azt, hogy az Emirates megszüntetné a budapesti járatát. Sőt, az utóbbi időszakban inkább összehangolták a működésüket, rugalmas átszállási lehetőséget biztosítva a kiterjedt útvonalhálózatukon. Az új járat is szerintem elsősorban az átszálló utasoknak kínál plusz választási lehetőséget arra, hogy kevesebbet kelljen várakozniuk Dubajban. Az biztos, hogy nem fog árversenyt hozni az útvonalon a Flydubai, mert a foglalási rendszerükben jelenleg látható nagyjából 220 euro-s irányonkénti jegyár bár az Emirates árainál kedvezőbb, de a Wizzair-énél magasabb (pillanatnyilag úgy nézz ki, hogy nagyjából a két másik cég ára közé kalkulálták a sajátjukat). 

Feltehetőleg sokkal inkább azokra az utasokra számítanak, akik átszállópontnak veszik igénybe Dubajt, hogy a két légitársaság igen komoly útvonalhálózatán jussanak el Ázsia, Afrika vagy a Távol-kelet valamelyik városába. Ebből a szempontból ideális, hogy kombinálható az Emirates és a Flydubai kínálata, és itt már találhatunk izgalmas városokat és vonzó árakat. 

Úgyhogy jövő nyártól egy újabb légitársaság gépei lesznek rendszeres vendégei a budapesti repülőtérnek, és miután a mostani téli szezonban egészen csábító árakat is láttam a Flydubai Krakkó-Dubai járatára, kíváncsian várom, hogy miként alakulnak majd az őszi-téli jegyáraik, mert az indulásra kínált nagyjából 220 euro/út nem annyira olcsó (Krakkóból láttam jegyeket 31.500 forintért egy irányba, és ez bizony a fele a pesti árnak).

 

Érdekes: a Flydubai jegyárai között is szerepel olyan ár, amelyik csak egy kézipoggyász felvitelét engedi a gépre, miközben mindössze 5 euro-val kerül többe az a jegy, amelyikkel már egy 30 kilogrammos bőröndöt is feladhatunk. Kíváncsi vagyok, hogy hányan fogják választani a legolcsóbb jegyet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrolszoloelmenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr5314499890
süti beállítások módosítása