Világról szóló élmények - ahol az út a cél

Világról szóló élmények - ahol az út a cél

Csokoládé nemzet - múzeum nyílt Antwerpenben az édesszájúaknak

2019. február 14. - Legjobb Áron


Chocolate Nation, ezzel névvel várja a látogatókat Antwerpenben az idei év elején megnyitott új látványmúzeum, mely szerényen a legnagyobbnak titulálja magát a belga csokoládékat bemutató kiállítások között, és a belga csokoládéipar történetének felfedezését ígéri azoknak, akik felkeresik a mindent a szemnek és mindet a szájnak tárlatot.

 
chocolate-nation_kluis.jpg(képek forrása: www.chocolatenation.be)


És hogy miért éppen Antwerpen lett az új múzeum helyszíne? Mert itt nyílt meg az ország első csokoládéüzeme 1831-ben. Azóta a belga csokoládé világhírű lett, éppen ideje volt egy ilyen modern, interaktív, minden érzékszervre hatást gyakorló látványosság létrehozására (múzeumként is említik olykor, bár ezek a helyszínek elsősorban a látványosságra, a vizualitás legmodernebb megoldásaira támaszkodó élményprogramok).

Varázslatot ígérnek a hely létrehozói, és annak a lehetőségét, hogy a látogatók megismerjék a csokoládékészítés történetét, kiemelt figyelemmel annak belgiumi vonatkozásaira. És természetesen itt nem elég a látvány, kóstolni is kell (és lehet is). 

Induljunk is ki az alapanyag, a kakaóbab megismerésétől (melynek a legnagyobb tárolóhelye az egész világon az antwerpeni kikötő, lám még egy kapcsolat). Szóval az első lépéseket a dzsungelben teszik meg a látogatók, majd partra lépnek a kikötőben. Azután pedig megismerhetik a híres belga csokoládémárkák történetét, a különböző termékfajtákat, a hagyományok és az innovációk világát, mely biztosítja az előkelő helyet az országban készült édességek számára. Életnagyságú - futurisztikus - gépek mutatják be a munkafolyamatokat, ahogy a kakaóbabból végül csokoládé lesz. És vannak műhelyek is, ahol csokoládémesterek segítségével alkothatnak a szerencsések. Azt ígérik, hogy aki végigjárja a kiállítást, az a végére tudni fogja a belga csokoládé titkát, ami a legjobbak közé emeli. 

choch.jpg

A kiállítás 4000 négyzetméteren valósult meg, tizennégy teremben dolgozva fel a csokoládékészítés történetét. A hely létrehozói azt vallják, hogy a "belga csokoládé aranyszínű". Győződjünk meg a saját szemünkkel, hogy igazuk van-e.

 

Chocolate Nation

A kiállításnak otthont adó épület az antwerpeni központi pályaudvarral szemben található. 

Nyitva minden nap 10.30-tól 21 óráig (utolsó belépés 19.30-kor).

Cím . Koningin Astridplein 7, 2018 Antwerpen

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrolszoloelmenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr1814626682
süti beállítások módosítása