Világról szóló élmények - ahol az út a cél

Világról szóló élmények - ahol az út a cél

Budapest - Palma de Mallorca közvetlen repülőjárattal

2019. február 15. - Legjobb Áron

 

Számítottam rá, hogy még az idén lesz egy újabb közvetlen repülőjárat Budapest és Palma között, de igazából a Laudamotion útvonalhálózatába illene bele jobban ez a járat - főleg, hogy a Budapest-Stuttgart útvonallal már beléptek a magyar piacra -, de valamiért a Ryanair fogja repülni, igaz, így is a "családban marad" a repülőjárat, hiszen a két cég valójában egy.

 

img_20181012_163655.jpg 

Bécsből csak a Laudamotion-nak van főszezonban napi négy járata Palmara (és más társaság is repüli ezt az útvonalat), szóval nem hiszem el, hogy Budapestről ne lenne több utas, ha lenne normális menetrend és mellé megfizethető ár. A Wizzair-nek van ezen az útvonalon járata, de csak a főszezonban, idén heti, három viszont olyan magas jegyárakkal, amitől azonnal luxusutazás lesz egy mallorcai út.

A Ryanair is meglepő visszafogottsággal, heti egy járatot indít (nem is tudom, hogy miért, hiszen általában minimum heti két nap szoktak repülni az új desztinációkra). Úgy tűnik, hogy ők is azokra számítanak, akik egy vagy két hétre mennek, esetleg már le is szerződtek utazási irodákkal a gép kapacitásának kitöltésére. 

Az ő áraik a Wizzair-hez képest szerények, de a saját árszintjükhöz képest nem. Meglátjuk, hogy mit hoz a nyár, lesz-e esetleg több Ryanair járat, ha látják rá az igényt, vagy egy kis árverseny, ami soha nem árt. Biztos vagyok benne, hogy van igény az egy hétnél rövidebb - két-három napos - túrákra is, mert Mallorca nagyon sok mindent kínál a tengerparti pihenés mellett, ideális helyszín arra, hogy az ember egy kicsit kikapcsolódjon és feltöltődjön. 


crl_ryn.jpg

Igaz, nem is a nyár lesz a legvonzóbb, hanem az ősz, amikor Mallorca még mindig szuper turistacélpont, mert az idő még csodálatos - sőt, ilyenkor kellemes -, turista már nincs olyan sok. Palma pedig Európa egyik legfantasztikusabb városa. Aki szeretne róla többet is megtudni, az olvassa el az úti beszámolómat.

A Ryanair gép késő délután indul Budapestről és este repül vissza, így igazán a hazaútra lesz nagyszerű alternatíva. Odafelé pedig lehet, hogy maradok a bécsi reggeli indulásnál, főleg, ha idén is lesz 5-10 euros jegy egy útra. 

 

A mallorcai úti beszámolómat itt olvashatják el:

Gaudi és a katedrális - városnézés Mallorca fővárosában

Pálmafák és szecesszió - városnézés Mallorca fővárosában (2. rész)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://vilagrolszoloelmenyek.blog.hu/api/trackback/id/tr1914629492
süti beállítások módosítása